GRENSOVERSCHRIJDEND

In het gebied van Dryport Emmen-Coevorden denken we niet meer in grenzen, ook niet in landsgrenzen. Goed voorbeeld is de trimodale Euro-terminal bij Coevorden, een Nederlands-Duits project met de bijzondere Duitse overheidsstatus van GVZ, Guter Verkehrs Zentrum.

Het Europark maakt met haar terminal deel uit van een hoogwaardig Duits netwerk, samen met logistieke knooppunten als Hannover, Wolfsburg, JadeWeserPort en Osnabrück.

Ook de gezamenlijke inspanningen voor het geheel vierbaans maken van de gehele E233 tussen Hoogeveen en Cloppenburg is een voorbeeld, net als de ontwikkeling van een grensoverschrijdend project rond de opwekking en opslag van duurzame energie.

We stimuleren grensoverschrijdende kennisuitwisseling, vakmanschap en ondernemerschap op alle niveaus. We bieden ruimte aan ondernemers en innovaties, o.a. om de transitie te maken naar een duurzame industrie.

We bieden in de regio alle relevante opleidingsmogelijkheden, van basisschool tot universiteit
We bieden een aantrekkelijke woonomgeving, een uitstekende treinverbinding met Zwolle en een luxe, rechtstreekse busverbinding naar Groningen.
En, uiteraard, een divers aanbod aan vrijetijdsbesteding en cultuur.