Op weg naar de meest innovatieve corridor van Noordwest Europa in de periode 2018 -2028. Dat is het doel van negentien samenwerkende Nederlandse en Duitse partijen uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs langs de E233. Het gaat over vernieuwende technologie, over de infrastructuur van morgen, over mensen en samenwerken. Van Hoogeveen tot en met Cloppenburg.
Op welke manier kunnen we als Nederlands-Duitse regio van het hele gebied langs de E233 samen de meest innovatieve corridor maken van heel Noordwest Europa, waar het gaat om wegverkeer en logistiek, spoor-, water-, en kort afstand luchttransport? En kunnen we van de E233 als weg tussen Hoogeveen en Cloppenburg een testroute maken voor allerlei vernieuwingen op het gebied van mobiliteit en gebruik van nieuwe vormen van aandrijving, zoals elektrisch rijden en rijdend opladen, of rijden op waterstof?

De negentien samenwerkende partijen belegden op 12 april 2018 aan de E233, in Emmen een inspiratiebijeenkomst. Aanleiding was 10 jaar autosnelweg A37. Grote aanjager in toekomstgericht en grensverleggend denken was de internationaal veel gevraagde kunstenaar, uitvinder en visionair Daan Roosegaarde, Hij nam de bijna 200 aanwezigen mee in zijn ideeënwereld en liet zijn gehoor ‘omdenken’. Dat deed hij voorafgegaan door Markus Honnigfort, burgemeester van de Duitse gemeente Haren en directeur van Eurohafen Emsland GmbH. Dat is de net over de grens gelegen diepwaterhaven tussen Haren en Meppen. Honnigfort schetste aan de hand van grote kaarten de centrale ligging van het gebied Hoogeveen-Cloppenburg ten opzichte van de grote economische kernzones in Nederland, Noord-Duitsland en het Ruhrgebiet, met de E233 en de Autobahn A31 als slagaders van de economie en de Eurohafen Emsland als centrale omslagplaats voor massagoederen over water.

De kansen zijn er, was aan het eind van de bijeenkomst de gedeelde conclusie en de sterke wil om het samen te doen is er ook. De kansen moeten de komende jaren samen verzilverd worden en de nieuwste technologische ontwikkelingen moeten we actief opzoeken en proberen te integreren. En de regio moet nadrukkelijker op de kaart komen. het vooruitstrevende denken, de vele ruimte, de uitstekende internationale bereikbaarheid via water, Nederlands en Duits spoor en via de weg, staan hierbij centraal. Net als het uitstekende werk- en leefklimaat.